fredag 24. april 2015

Street style

De første månedene i en babys liv kan man nøye seg med å kle den som en generisk baby. Når den begynner å nærme seg ca. 9 måneder, må man imidlertid velge en stil. For guttebabyer finnes det i hovedsak tre stiler å velge blant.

Dette er grunnstilen, og den kan kjøres både rimelig og i dyrere utgave. Den rimelige er veldig lett tilgjengelig, men gir ikke så mye kred. Den dyrere utgaven gir status blant de som liker voksenutgaven av de samme klærne.


Retrostilen er vanskeligere å kjøre rimelig, selv om Lindex og arveplagg hjelper på. Gir status blant folk som sykler til jobben, og blant pensjonister. Husk å accessorize med smakfulle leker i tre eller cordfløyel.

Denne stilen er ganske dyr (med mindre du er med i et bærekraftig byttefellesskap), men har den fordelen at den passer for både gutter og jenter. Gir status i urbane miljøer og blant folk som bærer barn i sjal. Om sommeren kan den også kombineres med klær i bambus.

2 kommentarer:

  1. Hva med Frankstein (sitt monster)-looken? Converse sko, arvet bukse med lapp, offisiell fotballskjorte fra interessert onkel, heklet kofte fra bestemor, rar nøstebarn lue på topp,

    SvarSlett
  2. Aiaiaiai – det var nettopp den stilen som dominerte her i huset, og som gjorde at jeg så behovet for en stilguide for babyer. Litt orden må det være!

    SvarSlett