torsdag 6. november 2014

Bør barna få gå halloweenbukk?

Forrige helg var det Halloween, og selv om barna er for små til å bry seg ennå, er jeg redd dette er noe jeg blir nødt til å ta stilling til før eller siden. Etter å ha lest litt om fenomenet, virker det som om typen strøk man bor i, er helt avgjørende for om det er noen vits å send barna på godtejakt.


Strøk dominert av eldre og konservative: Her det tydeligvis dårlige kår for halloweenbukker. I verste fall blir man tatt for å være djeveldyrker/IS/mormoner, i beste fall blir man ignorert. (Like greit, for det beste godteriet man kan håpe på her, er konjakkuler.)

Etnisk blandet nabolag: Dette kan gå alle veier. Man kan være heldig og treffe på en amerikaner med hjemlengsel, eller man kan ende opp med store mengder ikke-kompatibelt snop fra folk som improviserer så godt de kan.

Høyt utdannet middelklassenabolag: Definitivt best value for money, spesielt de stedene der foreldrene tar helt av og bruker mer tid på egne kostymer enn ungenes. Ekstra bonus dersom mor eller far var gother på 90-tallet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar